Adviezen - Hypotheken - Onroerend goed - Taxaties
Alles makelaardij onder één dak.

NVM-makelaar 

De Nederlandse Vereniging van Makelaars kent geen (advies)tarieven of richtlijnen voor het berekenen van courtage, taxatiekosten, kosten voor beheer, et cetera. De makelaar bepaalt zelf zijn tarieven. Tarieven kunnen derhalve per makelaarskantoor verschillen.


Wat betekend dit voor u?
Dit betekent voor u dat alvorens u opdracht gaat geven aan een makelaarskantoor u voor uzelf op een rijtje moet zetten welke diensten u van de makelaar verwacht en vervolgens met de makelaar bespreekt welk tarief daar aan vast zit.

Een onroerend goed heeft vele waarden, of het nu om een huis, kantoor, bedrijf, boerderij of landerij gaat. Er is sprake van een verkoopwaarde, die in beginsel door koper en verkoper anders worden ingeschat. Voor de verzekering praat men over de herbouwwaarde, de bank vindt de executiewaarde belangrijk en de fiscus rekent met de waarde in het economische verkeer. Voor alle partijen is het belangrijk om op een gegeven moment te beschikken over een realistisch waardeoordeel van een deskundige. We hebben het dan over een taxatierapport waarin op weloverwogen wijze rekening wordt gehouden met relevante argumenten.

 

Een dergelijke deskundige is de NVM-makelaar.
Door te werken met een NVM-makelaar is iedereen ervan verzekerd dat het taxatierapport door een specialist is opgemaakt.
Brede praktijkervaring en het gebruik van het NVM-uitwisselingssysteem als voortreffelijke informatiebron zijn daarnaast de garantie voor een goede, zo objectief mogelijke taxatie.


Het NVM-uitwisselingssysteem
Dit is een softwaresysteem dat de NVM-makelaar dagelijks op de hoogte stelt van bewegingen op de woning-, bedrijfs- en agrarisch onroerendgoedmarkt en inzicht geeft in vraag en aanbod binnen het werkgebied van de makelaar.

Erkenning
Onze NWWI en Taxateurs Unie taxatierapporten worden door alle geldverstrekkers erkend.


Taxaties

U kunt altijd de hulp van onze makelaar inzetten, op weg naar het kopen van de ideale woning. Hoe, dat hangt er helemaal van af. Wilt u zelf veel doen, maar toch de zekerheid van een ervaren deskundige achter de hand hebben? Hebt u zelf al een goed huis gevonden, maar hebt u nog vragen over risico's en aandachtspunten? Wat u ook kiest: u beslist! Maar u staat gegarandeerd een stuk sterker, samen. Wel zo veilig.


Belangrijker nog: u kunt geld verdienen!

Heeft u de financiering al rond? Als NVM-makelaar zijnde is de mogelijkheid er om u de optie 'aankoopbegeleiding'aan te bieden. We bieden u dan een adviesgesprek aan met bedoeling tot hypotheken, hypotheekverstrekkers en de details waar u zelf misschien niet meteen aan gedacht hebt. Dit is om kostbare vergissingen te vermijden, of om uzelf te informeren over alle mogelijkheden, of om meteen spijkers met koppen te slaan. De hypotheek adviseur hebben we in huis en deze doet zaken met alle geldverstrekkers.
Het eerste gesprek is bovendien gratis.


Wilt u iets bespreken?
Dan kunt u altijd binnenstappen in ons kantoor aan de Stationslaan 8 in Stadskanaal. De koffie staat klaar!